dimarts, 7 de juny del 2016

Coneixem els nostres avantpassats

La classe de 2nA ja estem gaudint del projecte de la Prehistòria.
A partir del tema que vam escollir, ens vam plantejar preguntes sobre tot allò que volíem saber i del que ja sabíem.
Seguidament, ens vam posar en grups per posar en comú els dubtes i els aspectes que coneixíem. Així doncs, cada grup es va plantejar unes preguntes que volien resoldre i es van posar d’acord perquè cadascú busqués una informació concreta sobre l’aspecte escollit.









Aleshores, un cop ho vam posar tot en comú i vam portar tota la informació necessària, vam fer un dibuix amb colors rupestres on vam escriure la pregunta que ens vam plantejar sobre la prehistòria per poder respondre-la més endavant.


Així doncs, un cop teníem clar que volíem saber, ens vam posar a investigar sobre la pregunta que ens vam plantejar per després poder explicar-ho als companys. D’aquesta manera cada grup va portar la informació plasmada en cartolines i papers per explicar als companys tot el que havíem après. 





Un cop ja teníem clar tot el que havíem après, era el moment per posar-ho en pràctica!
D’aquesta manera, vam rebre la visita de la Carol i el Luís (els pares de l’Arnau Pérez) per fer un taller prehistòric.
En primer lloc, els vam rebre amb els braços oberts i vam escoltar una presentació amb fotografies que ens havien preparat sobre l’art a la prehistòria.


Vam aprendre les diferents tècniques que utilitzaven els homes primitius per pintar i com feien les escultures amb ceràmiques.
Seguidament, vam sortir fora de l’aula perquè la Carol ens expliqués com podíem fer nosaltres les pintures amb els mateixos colors que utilitzaven els primitius.




Un cop ja sabíem fer pintura, ja estàvem preparats per pintar sobre pedres que ens havia portat i poder fer la nostra pròpia obra d’art.
Però.. abans d’entrar a l’aula ens va preguntar si era tant fàcil pintar amb el dit sobre una pedra com els homes primitius. I nosaltres vam dir que ho faríem millor que ells perquè teníem més llum i pintàvem millor.
La nostra sorpresa va ser quan vam entrar a la classe amb els ulls tancats i al obrir-los  i ens vam adonar que acabàvem d’entrar dins d’una cova on l’única llum que teníem era la d’unes espelmes que hi havien al terra.  



Seguidament, ja ens podíem posar a pintar sobre les pedres com els homes prehistòrics i vam aprofitar la llum de les veles per mirar anar mirant el dibuix.
Les nostres pedres van quedar precioses i aquí teniu el resultat!



 A continuació,  després de fer el nostre dibuix sobre la pedra, volíem fer la nostra pròpia obra d’art. Així doncs,  vam utilitzar la tècnica del bufat i vam plasmar les nostres mans en una safata amb els colors rupestres.
Per aconseguir-ho vam posar la nostra mà sobre la safata i amb l’altre mà havíem de bufar les espècies ( curry i pebre)  al voltant de la safata per deixar la nostra empremta. 

Finalment, així van quedar les nostres obres d’arts!!


 


D’aquesta manera, ja podem dir que la prehistòria està molt present a la classe de 2nA! I ens hem convertit en uns grans homes primitius!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada