divendres, 20 de maig del 2016

JOGUINES ÒPTIQUES

Durant aquesta setmana a la classe de 2nB hem estat treballant les joguines òptiques, que són aparells que es van inventar fa molts anys i que van donar pas al cinema modern.

Totes les joguines òptiques es basen en la PERSISTÈNCIA RETINAL:
Quan mirem alguna cosa, la imatge que veiem es queda gravada durant una fracció de segon al nostre ull. Per això si passen per davant dels nostres ulls imatges fixes a gran velocitat, ens sembla que les imatges es mouen de forma contínua.

Vam començar la setmana veient com funcionava el ZOÒTROP que el Raul i el seu pare havien construït:


Un zoòtrop és una màquina formada per un cilindre amb unes finestretes a través de les quals mira l'espectador. Dins del cilindre hi ha una tira de paper amb imatges individuals d'una seqüència de moviment. Al fer girar el cilindre ens dóna la sensació que les imatges es mouen (il·lusió de moviment).




Una vegada vam entendre com funcionava el zoòtrop vam començar a conèixer altres joguines òptiques com el folioscopi o el taumàtrop.

El dimecres vam començar a crear el nostre FOLIOSCOPI (o Flipbook).


Un foliosopi és un llibre elaborat a partir d'una seqüència d'imatges amb petites variacions a cada pàgina. D'aquesta manera quan es van passant les pàgines sembla que les imatges es moguin.




Finalment, avui hem elaborat uns TAUMÀTROPS "súper xulos".


Un taumàtrop consisteix en un disc amb una imatge diferent a cada cara. Al fer girar el disc ràpidament (mitjançant les gomes elàstiques lligades als seus costats), les dues imatges apareixen superposades tot creant la visió d'una imatge única.





Acabem la setmana molt contents amb els resultats de les nostres creacions, i el més important: ara que ja sabem fer folioscopis i taumàtrops, en podrem fer a casa sempre que vulguem :)

SEGUIU ATENTS AL BLOG. 
EL NOSTRE PROJECTE SOBRE EL CINEMA CONTINUA!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada