dimarts, 10 de maig del 2016

TRANQUILS I ATENTS COM UNA GRANOTA

Avui els nens i nenes de 2nB hem fet una presa de contacte amb el Mindfulness (consciència plena), que en altres paraules significa parar atenció i prendre cosnciència dels pensaments, les emocions i les sensacions corporals.


Hem començat a treballar el mindfulness a partir d’una audició del llibre “Tranquilos y atentos como una rana”, la qual mitjançat una veu que convida a la calma, ens ha anat guiant en una activitat d'atenció plena.



Hem començat tots estirats, cadascú en una estora, procurant estar ben relaxats i receptius vers l'activitat. A mida que avançava l'audició ens hem anat fent conscients que tot i intentar estar ben quiets, el nostre cos es segueix movent.















Quan hem aconseguit quedar-nos quiets com una granota i ben atents als moviments dels nostre cos, ens hem assegut per fer l'exercici de "la granoteta". Aquest exercici ens ha fet traslladar l'atenció del cap a la panxa, on no hi ha pensaments, només el moviment rítmic de la nostra pròpia respiració.





























Una vegada hem acabat l'exercici d'avui, ens hem reunit en una rotllana per parlar de l'experiència. Hem coincidit en que al principi la situació ens ha resultat una mica estranya, però poc a poc ens hem anat relaxant i hem pogut realitzar correctament l'activitat.

Continuarem treballant amb petits exercicis de mindfulness per així, progressivament, aprendre a relaxar-nos i a dominar la nostra atenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada