dimecres, 14 d’octubre del 2015

PAISATGE I ORIENTACIÓ A 2n

Els nens i nenes de segon, hem dedicat unes quantes sessions a treballar els paisatges i l’orientació espaial.

Vam començar veient què era un paisatge i quins tipus de paisatges hi ha (de muntanya, de plana i de costa). A partir d’aquí, vam crear unes magnífiques obres d’art on vam plasmar els paisatges treballats. Aquí en teniu una petita mostra:











Una vegada vam tenir clares les característiques de cada tipus de paisatge, ens vam endinsar en el món de l’orientació.

En primer lloc vam aprendre a interpretar un plànol i a marcar-hi un itinerari amb diferents punts de referència (els vam buscar a través del Google Maps Street View).

Un cop marcats els punts de referència al nostre plànol també vam aprendre a elaborar un croquis del nostre recorregut. Mireu que “xulos” van quedar:











Fins aquí el treball sobre el paper, ara tocava experimentar!! I per això vam anar a la sala de ballet, on vam realitzar un joc per parelles on havíem de seguir diferents consignes espaials: dins, fora, a sobre, a sota, dreta, esquerra…
















Quan ja ens havíem posat en situació, vam començar a treballar l’orientació amb brúixola. Vam aprendre què és una brúixola, per a què serveix i com s’ha d’utilitzar, i tots vam utilitzar la brúixola per trobar el Nord allà on érem.












Per acabar, vam veure que hi ha brúixoles de dos tipus: la brúixola de tota la vida i la brúixola que podem descarregar al mòbil o a la tablet. Ens va semblar que són millors les tradicionals, però entre tots vam arribar a la conclusió que tenir una brúixola al mòbil ens pot anar bé si ens perdem al bosc i no en tenim de les altres :)


 Com podeu veure, ens ho hem passat d’allò més bé i... ja estem preparats per viure grans aventures a la natura !!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada