dijous, 21 de maig del 2015

1r A fa un RITUAL INDI !!!!!!!!!!!!

 Per fi ha arribat el moment que tant esperàvem els nens i nenes de 1r A, o millor dit, els indis i índies de la tribu Awawe- Kurun.
Després de molt treballar i convertir-nos en experts en indis hem tancat el projecte amb un ritual indi!!!!
Gràcies a l’Àlex, el Xaman de la nostra tribu, hem pogut crear el nostre propi tòtem. Els tòtems són objectes sagrats que serveixen per protegir els membres de la tribu.Hem estat treballant de valent, pintant el tòtem, decorant-lo... I el resultat ha sigut impressionant!













També hem creat el nostre propi "atrapasomnis". D’aquesta manera ens assegurem de tenir somnis ben bonics. Amb pasta pintada i plomes hem fet el collaret! Mireu que bonic ha quedat!











Però per donar poder i màgia tant als "atrapasomnis" com al tòtem havíem de fer el ritual indi.El nostre Xaman indi ha començat el ritual posant el tòtem en contacte amb els quatre elements de la natura que són tan importants a la vida dels indis: l’ha ruixat amb aigua, ha tirat terra, ha ballat al voltant del tòtem amb foc (ens ha recordat que l’element del foc només el pot tocar el Xaman i la "Gran Jefa" de la tribu) i finalment l’aire, hem bufat amb totes les nostres forces.














Un cop fet això uns moments de relaxació seguint el so del timbal... I escoltant atentament les paraules sobre la importància de cuidar la natura, respectar els animals i el nostre entorn...















Un cop conscienciats el Xaman ens cridava un per un, fèiem una volta tocant el tòtem i seiem davant del Xaman per fer el jurament indi:


- Protegir el medi ambient
- Defensar els animals i plantes
- Guiar i ensenyar a tots aquells que no siguin respectuosos amb el món en el qual vivim.








                                                   










Un cop fet el jurament, el Xaman ens pintava la cara i ens posava l’"atrapasomnis" i... JA SOM OFICIALMENT UNS INDIS DE LA TRIBU AWAWE KURUN!!!!!!!!!!!!!!!







Ara toca ser responsable amb les nostres obligacions d’indis i gaudir la protecció del tòtem i l’"atrapasomnis"!!!!!!!!!!!!






 HA SIGUT MOLT I MOLT DIVERTIT!!!

ELS INDIS I ÍNDIES DE LA TRIBU AWAWE- KURUN US ENVIEM TOTA L'ENERGIA POSITIVA I US CONVIDEM A CUIDAR DE LA NATURA, ANIMALS I RESPECTAR EL NOSTRE ENTORN!!!!!!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada